Nederland is een bedrijf

Er zijn een aantal hardnekkige mythes die rond gaan over Nederland en de Staat der Nederlanden.
Volgens de verhalen die rond gaan bestaat de Staat der Nederlanden niet, of niet als land, maar is Nederland een bedrijf, met Mark Rutte als CEO en staan we ingeschreven in het handelsregister in Washington in de Verengde Staten, en worden er screenshots gedeeld om het te bewijzen.

Het gaat echter niet om een handelsregister, maar een register dat bijgehouden wordt door Dun & Bradstreet (altares) waarin allerlei bedrijfsdata vastgelegd wordt, waaronder ook financiële informatie. En die data wordt, al dan niet tegen betaling, beschikbaar gesteld aan bedrijven en overheden. Eigenlijk aan iedereen die er belang bij heeft. Iedere bedrijf, of overheid, dat voorkomt in het register heeft een DUNS nummer. Een uniek identificatienummer.

De financiële informatie wordt vooral gebruikt om de kredietwaardigheid te bepalen en risicoprofielen op te stellen. Wie zaken doet met een bedrijf of overheid, of geld leen aan een bedrijf of overheid, kan deze informatie gebruiken om te bepalen wat de risico’s zijn.

Meer informatie over het DUNS nummer en de informatie die verzameld wordt, kun je vinden op de website van altares.

Hier onder een voorbeeld van de registratie bij Dun & Bradstreet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Autonoom

Vorige artikel

Autonomen en ANBI
Algemeen

Volgende artikel

Nederland is een provincie van Duitsland