Geboortebewijs of -akte

Het geboortebewijs, of geboorteakte, speelt een grote rol in het leven van de autonomen.
Ondanks dat het om hetzelfde document gaat blijven autonomen hardnekkig volhouden dat er een verschil is. Zij zijn van mening dat je bij de gemeente alleen een geboortebewijs kunt opvragen en niet je geboorteakte. De geboorteakte wordt gebruikt om de fictieve persoon te creëren en de trust op te zetten. Je krijgt daarom nooit je geboorteakte, maar alleen een kopie van je geboortebewijs. Overigens krijg je nooit het origineel mee, maar altijd een uittreksel of kopie.

Autonomen gebruiken het geboortebewijs onder andere om zich mee te identificeren. Ze gebruiken daar voor niet hun rijbewijs, paspoort of ID kaart. Daar zijn verschillende redenen voor. Een van de redenen is, dat deze identiteitsbewijzen eigendom zijn en blijven van de staat, en je mag je, volgens de wet, niet identificeren met iemands anders ID. Uiteraard is dit hun interpretatie van de wet.

Aan het opvragen van het geboortebewijs zit nog een heel ritueel aan vast. Zo moet het uitgeprint worden op een speciaal papier, moet het door de medewerker van de gemeente met zwarte inkt ondertekend worden, en mag er geen nietje gebruikt worden om de twee bladen aan elkaar te nieten. Dat maakt het document “nietig”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen

Vorige artikel

Wie is wie?
Autonoom

Volgende artikel

Aanvaarden voor waarde